maanantai 21. tammikuuta 2019

Kaikki rahasta

Moikka!

Ajattelin tulla jakamaan ajatuksia rahasta. Nykyään ihmiset puhuvat aika vähän  rahasta. Ja kuulun myös vähän kyseiseen kategoriaan.  

Sain työpaikkani kautta ilmaisen testikuukauden Bookbeat- nimiseen sovellukseen. Mielenkiintoni nousi ja latasin sovelluksen puhelimeeni. Löysinkin sieltä heti yhden kirjan, mitä halusin lukea. Kyseessä siis Kaikki rahasta- kirja. 

coverimage-9789512412488-kirjavalitys-2018-09-06


Kirjassa kerrotaan hyvin sijoittamisesta, rahastoista, säästämisesta, ylivelkaantumisesta ja kaikesta rahaan liittyvästä. Inspiroiduin kirjasta ja halusin tulla myös hiukan avaamaan omaa rahankäyttöä.

Kun olin nuori, meillä ei kotona hirveästi puhuttu rahasta. Meillä ei myöskään annettu viikkorahaa, mikä oli silloin omasta mielestäni tylsää :D Mutta sain yleensä pullorahat, kun kävimme kaupassa. Välillä säästin ne ja välillä tuhlasin ne heti... Yleensä vanhempani ostivat kaiken tarvittavan minulle (vaatteet ym.). Leluja sun muita krääsää saimme aika harvoin, ellei ollut syntymäpäivät, joulu tai muu juhlapäivä. Ainahan se harmitti hetken aikaa, jos olisin kovasti halunnut barbin kaupasta, mutta en saanut sitä, koska se oli liian kallis. 

IPAD

Nykyään rahankäyttöni on välillä säästeliästä ja välillä ei :D Yleensä kaupassa mietin tarvitsenko tätä oikeasti vai ostanko sen vain sen takia, että se on alennuksessa tai se on kiva. Olen siis oikeasti todella kova alehaukka :D Yleensä kaikki vaatteet mitä ostan kaupasta on alennuksesta tai jollain tarjouksella ostettu. Pidän myös todella paljon kirpputoreista. Niistä tekee välillä todella hyviä löytöjä ja halvalla!

Meillä on myös miehen kanssa matkakassa-purkki käytössä. Olemme sinne laittaneet kaikki kolikot mitä taskujen pohjilta on löytyneet. Ja nyt kun olemme muuttamassa, niin myytyjen tavaroiden ja kirppispöydän tuotot menivät myös suoraan sinne. Tuo purkki on minun mielestäni todella hauska tapa säästää ja samalla näkee heti kuinka pohjan kolikkokasa nousee :D Ja purkkiahan voi myös käyttää muuhunkin säästämiseen, uuden sohvan ostoon tai uuden puhelimen. Suosittelen!

matkakassa

-Suvi Matilda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti